Kamarai Ügyfélszolgálat tájékoztatása

Tisztelt Fogyasztók és Vállalkozások!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Békéltető Testület továbbra is Szolnok, Verseghy park 8. sz. alatt várja az ügyfeleket, de az irodák helye, száma változott.

A 3. emelet 303-304. szoba helyett a 2. emelet 212. sz. szobában történik a tanácsadás hétfőnként 10:00 – 12:00 óra között, valamint a meghallgatások is a 212. szobában kerülnek megtartásra.

A GVH döntése alapján a Vodafone kompenzálja a fogyasztókat a megtévesztő mobilnet-hirdetései miatt

 

Budapest, 2022. augusztus 15. – A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy a Vodafone valótlanul hirdette korlátlanként egyes mobilnet-kiegészítő csomagjait. A cég elismerte a jogsértést és extra adatkerettel kompenzálja az érintett ügyfeleket – ezzel 60 millió forintra mérsékelve a rá kirótt bírságot.

Félidőben a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés

Félidőben a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés

2022. augusztus 12, péntek

Lezárult az idei nyári szezonális élelmiszerlánc ellenőrzés első időszaka, melyet a megyei kormányhivatalok járási hivatalainak szakemberei és a Nébih munkatársai végeznek országosan összehangolva, a teljes élelmiszerláncra kiterjedően a Nébih irányításával. A júliusi első időszakban összesen 2 338 ellenőrzésre került sor. 284 esetben élelmiszer-előállító helyen, 884 esetben az élelmiszer-forgalmazásban és 1 170 esetben vendéglátóhelyen vizsgálódtak a szakemberek.

Lezárult a kondiparkok idei fogyasztóvédelmi ellenőrzése

 

Az egészséges életmód és a rendszeres testmozgás jelentőségét felismerve napjainkban igen népszerűek a bárki számára ingyenesen hozzáférhető szabadtéri kondiparkok, ezért különösen fontos, hogy az ott elhelyezett eszközök maradéktalanul megfeleljenek biztonsági előírásoknak. A kondiparkok látogatása gyakran közös családi program keretében történik, a kültéri fitnesz eszközöket a fiatalabbtól az idősebb korosztályig minden generáció használja. Az Igazságügyi Minisztérium kiemelt figyelmet fordít a családok védelmére, így szabadidős tevékenységük biztonságára is, amelynek érdekében idén a szórakozási célú sporteszközök széles körét ellenőrzés alá vonta.

Napszemüvegeket vizsgált a fogyasztóvédelem

 

Az erős nyári napsütésben sokan használnak napszemüveget, hogy a szemet bántó fényt tompítsák. A napszemüvegnek alkalmasnak kell lennie nemcsak a látható fény szűrésére, hanem a káros ultraibolya sugarak visszaverésére, elnyelésére is. Az idei fogyasztóvédelmi ellenőrzés során több hibát is találtak az Igazságügyi Minisztérium Élelmiszer és Vegyipari Laboratórium mérnökei a vizsgált napszemüvegeken.

Kupecki Nóra: Hasznos információk repüléshez főszezonban és azon kívül is

 

A nyári szezonban általánosan megnövekednek a repüléssel kapcsolatos panaszok és sokan teszik fel jogosan a kérdést, hogy utasként hova is fordulhatnak segítségért vagy iránymutatásért.

A hasznos tanácsokról részletesebben az alábbi linkeken tájékozódhatnak:

Vérforraló hanyagság: rázhatnak a vízforraló kannák

 

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által elrendelt vizsgálatban tizenhat elektromos vízforraló termékbiztonsági megfelelőségét ellenőrizte a tárca akkreditált laboratóriuma, melyek közül kettőt áramütés-veszélyesnek találták a szakemberek. 

A győri egyetem segít be a vésztöltők fogyasztóvédelmi ellenőrzésébe

 

A fogyasztók érdekében hatvan külső akkumulátor energiatárolási képességét méri meg a Széchenyi István Egyetem egyik laboratóriuma fél év alatt, szeptemberig. A tényleges kapacitást összevetik a vizsgált termékeken feltüntetett adatokkal, eltérés esetén a fogyasztóvédelem megtévesztés miatt indít hatósági eljárást.

Élelmiszerárstop: a meghosszabbítással tovább tartanak a helyszíni ellenőrzések is

 

A kormány a továbbiakban is védi a magyar családokat a nemzetközi folyamatok és a háború okozta áremelkedések következményeitől. Az egyes élelmiszerekre bevezetett, újabb két hónappal meghosszabbított árkorlátozás betartását július elsejéig az ország minden részében számon kéri a fogyasztóvédelem. A kormányhivatalok szakemberei február óta mintegy kétezer üzletben vizsgálták az árakra, készletre és tájékoztatásra vonatkozó kötelezettségek teljesülését.

A szabad ég alatt folytatódnak a fogyasztóvédelem szezonális ellenőrzései

 

A kültéri szórakoztatási célú berendezések éves felülvizsgálatát hosszú ideje végzi, tavalytól már a kondiparkokban működő sporteszközökkel is foglalkozik a hatóság. A használók biztonságos kikapcsolódása érdekében a megfelelő dokumentumok, jelölések és tájékoztatás meglétét ellenőrzik országszerte. Április végén a sportparkokkal kezdődött meg a hagyományos nyár eleji vizsgálatsorozat. 

Oldalak