Másodjára nyerte el a Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola díjat az Ebesi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

Az Ebesi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola egy példamutató oktatási intézmény Magyarországon. A több mint 70 éves múltra visszatekintő iskolában kiemelten kezelik a diákok kötelező tananyagon felüli oktatását. Amellett, hogy ökoiskolaként működnek, először 2016-ban, majd 2022-ben is elnyerték a Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címet. Az elismerő oklevelet Szűcs Norbert igazgatónak Kupecki Nóra, alkotmányjogi jogalkotásért és fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár adta át.

Az intézmény felkészültté teszi a gyermekeket számos olyan, a fogyasztóvédelemhez kapcsolódó területen, mint a pénzügyi tudatosság, a fenntartható fogyasztás, illetve a digitális kor kihívásai. Ezenkívül közelebb kívánják hozni a diákokat a fogyasztóvédelemhez, megismertetve velük, a fogyasztóvédelmi hatáskörrel rendelkező állami szervek, békéltető testületek és civil szervezetek működését.

Örömteli, hogy az intézmény számára fontos a gyermekek fogyasztóvédelmi oktatása, hiszen a tudatos és jogaikkal tájékozott fogyasztók jelentik a fogyasztóvédelmi politika sikeres megvalósulását!

Hajrá, cselekvő fogyasztóvédelem!

Forrás: https://fogyasztovedelem.kormany.hu/#/masodjara_nyerte_el_a_fogyasztoi_t...